Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da otobüslerle ilgili son durum açıklaması!
Kastamonu Minibüsçüler Kooperatifi Özel Halk Otobüsü İşletmesi Başkanı Mehmet Tiryakioğlu, şehiriçi otobüslerindeki yoğunluk ve talepler hakkında açıklamalarda bulundu. Kastamonu halkının sabah ve akşam saatlerinde yaşadığı yoğunluk nedeniyle dile getirdiği şikayetlerle ilgili olarak Tiryakioğlu, Açıksöz Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundu.
Kastamonu'da kendi başına Dünya: ‘Çerçi İsmail’
Kastamonu’da 7 yaşındayken babasıyla birlikte köy köy dolaşarak eşya satmaya başlayan ‘Çerçi İsmail’ lakaplı İsmail Evvelbahar; 54 yıldır mesleğini sürdürüyor…
Şifre İstemeyen Güvenilir Takipçi & Beğeni Hizmetleri Sağlayıcısı Sosyalify
Sosyal medya platformlarına olan ilgi her geçen gün artmaktadır.
Tuvalette yatıp Ferrari’de uyanmak! İşte Hüseyin Özer’in başarı hikayesi
İstenmeyen çocuktu, evlatlıktan reddedildi, yanaşma olarak verildi, kardeşi tarafından zehirlenmeye çalışıldı, kalacak yeri olmadığı için umumi tuvalette yatıp kalktı.
Threads Uygulaması İle Nasıl Para Kazanılır?
Threads uygulaması da özellikle yaratıcı içerik üreticileri için büyük bir potansiyel taşımaktadır…
Threads Uygulaması İle Nasıl Para Kazanılır?
Threads uygulaması da özellikle yaratıcı içerik üreticileri için büyük bir potansiyel taşımaktadır.
Elon Musk duyurdu! Artık herkes para kazanabilecek
Twitter, haziran ayında yapılan açıklamayla kullanıcıların para kazanma özelliğini aktif etti. Geçtiğimiz haftalarda bazı kullanıcılara ödeme yapan Twitter, para kazanma özelliği için gerekli kriterlerde değişikliğe gidecek.
‘Türk Dünyası Günleri oluyor da, Pirinç Festivali neden olmasın?’
Tosya CHP İlçe Başkanı Tuğçe Kefeli’den Pirinç Festivali’nin iptaline tepki!
Rüyada araba görmenin anlamı nedir? Rüyada araba görmek ne anlama gelir?
Rüyada araba görmek, farklı yönlerden ele alınan simgelerdendir. Rüyada araba gören kişinin maddi sıkıntı çekeceği yorumu yapılır. Rüyayı gören kişinin harcama konusunda önlem alması gerekir. Rüyada araba kazası görmek, yapılan ihmalkarlık nedeniyle meydana gelecek olumsuzluğu tasvir eder. Rüyada araba kullandığını görmek ise iş yaşamındaki başarılara yorulur. Arabanın yandığını görmek ise rüya sahibinin geçmişte yaptığı hataları temsil eder.
Kurban etini poşete koymayın
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "Eti poşete koymayın hemen yeşeriyor, bazen kokuyor ve tüketilemeyecek hale geliyor. Kurban kesildikten sonra etini kaplara koyup üzerine bez örterek eve veya kasaba götürün" dedi.
YouTube şartları değiştirdi: artık 500 abone yetiyor
İçerik oluşturucuların oyundan, dünya turuna kadar aklınıza gelebilecek her türlü içerik ürettiği YouTube, İş Ortağı Programı kapsamında para kazanmak için şartlarda iyileştirmeye gidiyor. Peki YouTube'da para kazanmak için kaç aboneye sahip olmamız gerek? YouTube'da para kazanma şartları neler? İşte detaylar...
İşinden ayrıldı, fenomen oldu
Ürettiği eğlenceli yemek videoları milyonlarca kişi tarafından izleniyor
Topraktan çıkan altın: Kilosu 2 bin TL
Hasadına başlanan salebin kurusunun kilosu 2 bin TL'ye alıcı buluyor.
80’lik ayakkabı ustası gençlere taş çıkarıyor
80 yaşındaki ayakkabı tamircisi, 73 sene önce çırak olarak başladığı mesleğini 5 metrekarelik dükkanında yaşına aldırış etmeden devam ettiriyor.
‘Maaşlardaki artış, zamlarla eridi’
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), yeni yılın açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Türk-İş tarafından yapılan açıklamada, "Asgari ücret ile memur ve emekli maaşlarına yapılan artışların, mal ve hizmetlere ardı ardından gelen zamlarla eridi" açıklaması yapıldı.
‘Uğurlu Hastanesi’ni işletmeye de talibiz’
>>>Dr. Sinan Altıkulaç; “Geçmişi de hatırlamak istemiyoruz önümüze bakmak istiyoruz. Kısmet, ayın 6’sında ihale var. Uğurlu Hastanesi’nin, 1 sene öncesinde de mutlaka açılması gerektiğini söyledik, yine aynı şeyi söylüyoruz. En baştan söylediğimiz gibi sağlık konusunda mutlaka destek veriyoruz, elimizi taşın altına koyarız. Belediye Başkanı ‘Biz burayı alacağız ve kim işletmek istiyor diye de soracağız’ dedi. İnşallah bu iş gerçekleşirse biz işletmeye de talibiz. O anlamda da destek veririz” dedi.
‘İnsanca yaşayacak ücret, vergide adalet istiyoruz’
>>> “Bizler zaten açlık sınırının sadece biraz üstünde, yoksulluk sınırının yarısından bile az ücretler alırken, yüzde 90’ımız kredi kartı borcumuzu ödemekte, yüzde 91’imiz çocuklarımızın eğitim giderlerini karşılamakta zorlanırken, yüzde 62’mizin geliri, giderimizden az iken ve yüzde 92’imiz geçinmek için ek işler arıyorken, durdurulamayan döviz kuru, asgari ücret zammının piyasalara yansıması gibi etkenler nedeniyle tüm mal ve hizmetlerin fiyatının günaşırı artacağı ortadayken, kalantor iş insanlarının, yandaş müteahhitlerin, ihale vurguncuların vergi borçları düzenli olarak silinip, kamu bankaları onlar için seferber ediliyorken, yöneticiler, bizlere ‘gel senin şu gelirinden dilim dilim gelir vergisi alalım. Ama korkma, zaten senin bir üst dilime geçecek kadar para kazanmana müsaade etmeyeceğim için senin dilimin bu’ demektedir.”
‘Ana olmayınca dana olmaz’
Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, son dönemde artış gösteren et ve süt fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Süt fiyatlarının üreticiyi tatmin ettiği noktaya geldiğini dile getiren Butur, aynı zamanda çiftçilerin ürünlerini mutlaka sigortalatmaları gerektiğini de vurguladı.
ELON MUSK: "Twitter politikası konuşma özgürlüğüdür, erişim özgürlüğü değil"
ABD'li iş adamı Elon Musk, sosyal medya hesabından paylaşım gerçekleştirdi.Yaptığı paylaşımında, "Yeni Twitter politikası konuşma özgürlüğüdür ancak erişim özgürlüğü değildir" dedi.
İş de yok, işçi de…
Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Türkiye genelindeki işsizlik verileri açıklandı. Bu verilere göre işsizlik oranı yüzde 10.1 olarak gerçekleşti. Peki, Kastamonu’da vatandaşlar işsizlik konusu hakkında ne düşünüyor, işsizliğin azaltılması noktasında ne gibi adımlar atılmalı? CNG Haber ve Açıksöz TV muhabirleri mikrofonlarını vatandaş uzattı.
“Kendi paranıza güvenin”
Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi. Pek çok önemli konunun masaya yatırıldığı toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, vatandaşlara; “Yerli parayı koruyacak her türlü mekanizmayı oluşturduk. Artık hiç kimsenin dövize ve altına yönelmesi için sebep kalmamıştır. Tasarruflarını halen döviz ve altında tutan vatandaşlarımızı Türk Lirası mevduatlarına dönmeye davet ediyorum. Vatandaşlardan tek ricam kendi paralarına güvenmeleridir” çağrısında bulundu.
Tintin’e ilgi büyüyor
Türkiye'nin birçok ilinde kullanılmaya başlayan scooter uygulaması, Kastamonu'da da hizmet vermeye devam ediyor. Her geçen gün vatandaşlar tarafından da ilginin arttığı ve kullanımının yaygınlaştığı tintin scooter; şehir içi ulaşımda büyük bir kolaylık sağlıyor.
Otobüs, uçakla yarışıyor
Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonrası şehirlerarası otobüs fiyatları da tavan yaptı. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala otobüs bilet fiyatlarına zam geldi. Otobüs firmaları yaşanan zamlardan dolayı iş yapamamaktan dem vururken, vatandaşlar isyanın sınırına geldi.
Devrekani çiftçisine makine desteği
19.7 milyon liralık bütçeli projede Kastamonulu çiftçilere makine ekipman dağıtımı sürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Devrekani ilçesinde 75 çiftçiye hibe destekli tarım makinesi ve ekipmanı dağıtıldı.
'Günübirlik turizmde ciddi potansiyelimiz var'
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ancak Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle etkinlikler bayramdan sonra yapılacak olan Turizm Haftası kapsamında dün sadece Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı önünde çelenk sunma töreni yapıldı.
'Kastamonu için TRADEF, milat olacak'
Türkiye-Orta Doğu Ticaret Fuarı (TRADEF) 21-24 Eylül 2022 tarihleri arasında Kastamonu Kuzeykent Fuar alanında gerçekleştirilecek.
Kastamonu'da yeni kooperatif
S.S. Asil Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Niyazi Simsar, 7 kişi ile Kuzeykent İş Merkezi’ndeki binasında yeni kurmuş oldukları tur kooperatifi hakkında açıklamalarda bulundu.
CHP, Erbilgin'le devam...
Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanlığı kongre gerçekleştirdi. Kongreye tek liste olarak giren CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, tekrar başkan seçildi.